Privacy-verklaring

Ingthings.nl

 

Inhoudsopgave

Algemeen

Gebruik van persoonsgegevens

Beheersomgeving persoonsgegevens

Doeleinden voor persoonsgegevensverwerking

Contact en nieuwsbrief

Publicatie

Verstrekking aan derden

Cookies

Google Analytics

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Klachten

Beveiliging

Bewaartermijnen

Reikwijdte van deze privacy-verklaring

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Datum privacy-verklaring

 

Algemeen

Ingthings.nl is een webwinkel. Om gekochte goederen te kunnen verzenden en betalingen te kunnen verwerken gebruiken wij persoonsgegevens. Een adequate omgang met persoonsgegevens zijn wij u verplicht. Persoonlijke gegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd. De privacy-wetgeving is voor ons een minimale richtlijn bij verwerking van persoonsgegevens.

De privacy-verklaring van Ingthings.nl beschrijft welke gegevens wij verzamelen, hoe wij deze gegevens gebruiken en hoelang wij de persoonsgegevens bewaren.

 

Gebruik van persoonsgegevens

Bij een bezoek aan onze webwinkel verwerken wij bepaalde gegevens. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Ingthings.nl verzameld persoonsgegevens noodzakelijk voor:

  1. verzending van goederen;

  2. het verwerken van betalingen;

  3. verzenden nieuwsbrief;

  4. plaatsen van reactie in gastenboek of bericht;

  5. statistieken.

 

Wij verstrekken persoonsgegevens nooit aan derden tenzij dit nodig is voor een goede afhandeling van bestellingen. Wij gebruiken en bewaren uitsluitend persoonsgegevens opgegeven in het kader van gevraagde dienst of product of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

  • NAW-gegevens

    • naam koper en eventueel naam ontvanger

    • adres koper en eventueel ontvanger

    • postcode van adressen

    • land koper en eventueel ontvanger

  • Telefoonnummer

  • Factuuradres indien afwijkend van adres koper

  • E-mailadres

  • Geslacht

  • IP-adres

  • Orderhistorie

     

Beheersomgeving persoonsgegevens

De menu-optie “Mijn account” geeft toegang tot een beheeromgeving waar u uw gegevens kunt instellen, opgeven en wijzigen.

 

Doeleinden voor persoonsgegevensverwerking

Afhandelen bestelling
Om de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van NAW-gegevens van koper en eventueel ontvanger.

Afhandelen betaalverkeer
Om de betaling van de bestelling juist te kunnen afhandelen, maakt Ingthings.nl gebruik van een deel van uw betaalgegevens.

Banknummers worden door ingthings.nl niet gevraagd. Afhandeling van betalingen vindt plaats binnen respectievelijke beveiligde bankomgevingen. Binnen de van toepassing zijnde bankomgeving wordt uw bankidentificatie gevraagd. Op deze wijze heeft ingthings.nl geen beschikking over bankgegevens. Echter bij creditbetalingen zoeken wij handmatig uw betaling in onze bankafschriften op. Het bij uw betaling genoemde banknummer gebruiken wij om binnen onze beveiligde bankomgeving uw creditbetaling handmatig te verwerken. Uw banknummer wordt nooit door ons buiten de beveiligde bankomgeving gevraagd of gebruikt.

Communicatie
Om de communicatie omtrent uw bestelling en/of andere vragen eenvoudig te laten verlopen, maken wij gebruik van uw persoonsgegevens en/of contactgegevens.

Uitvoering wettelijke plicht
Om te voldoen aan onze wettelijke plicht bewaren wij uw bestelhistorie inclusief betaalgegevens binnen de gestelde wettelijke termijn.

Fraudepreventie
Ten behoeve van fraudepreventie maken wij, indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang, gebruik van uw IP-adres, adresgegevens en betaalgegevens.

Statistieken

Wij meten hoeveel bezoekers onze webshop en webshoppagina’s bezoeken. Ook meten wij uit welke landen onze bezoekers komen. Hiervoor gebruiken wij IP-adressen.

 

Contact en nieuwsbrief

Wij bieden via onze webwinkel de mogelijkheid om vragen te stellen middels verschillende kanalen (zoals e-mail, telefoon en berichten-functionaliteit webshop). U kiest zelf welke gegevens u daarbij verstrekt. De gegevens die u ons toestuurt, worden bewaard zolang dit nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling van uw vraag.

Wij bieden een nieuwsbrief aan waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden.

 

Publicatie

Wij publiceren uw klantgegevens niet.

 

Verstrekking aan derden

Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan onze partners. Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst en mogen onder geen beding gegevens voor andere doeleinden gebruiken dan door ons gesteld. De veilige verwerking van uw gegevens wordt gewaarborgd middels een bewerkersovereenkomst tussen Ingthings.nl en de betreffende partner. Mollie.com verwerkt voor ons de betalingen. Mollie.com is een zelfstandig verwerker. Dientengevolge hebben wij geen verwerkingsovereenkomst.

In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Deze buttons verstrekken enkel een link en geven geen persoonsgegevens door aan derden.

 

Cookies

Wanneer u onze webwinkel voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij u uitleggen waarom wij cookies gebruiken (de cookiebanner). Volgend gebruik van onze webwinkel vatten wij op als toestemming voor het gebruik van cookies.

Het staat u vrij om cookies uit te schakelen middels uw internetbrowser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

 

Voor meer informatie omtrent onze cookies verwijzen wij u naar de toelichting.

 

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden op welke wijze bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder hebben wij Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Tot slot laten wij de IP-adressen anonimiseren.

 

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Voor contactgegevens zie onze pagina daartoe.

U kunt ons ook een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kunt u een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met uw toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat u de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken.

Om misbruik te voorkomen, kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terugvinden in de instellingen van uw internetbrowser.

 

Klachten

Wij helpen u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heeft u ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

 

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestelling(en) af te handelen, inclusief garantie, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht).

 

Reikwijdte van deze privacy-verklaring

Deze privacy-verklaring is uitsluitend van toepassing op de webshop met als internet-adres “ingthings.nl”. Deze privacy-verklaring heeft geen enkele relevantie op websites van derden.

 

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht om zonder aankondiging wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Toekomstige wijzigingen zullen altijd binnen het kader van toepassing zijnde wetgeving, bijvoorbeeld echter niet uitsluitend privacy-wetgeving, plaatsvinden

 

Datum privacy-verklaring

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 27 mei 2018.

© 2017 - 2018 Ingthings.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Anoniem meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.